Den höjda bensinskatten ett ”stort svek”

Skattehöjningen på drivmedel innebär att bensinen blir nästan 60 öre dyrare per liter och dieseln 66 öre dyrare per liter (inklusive moms). Regeringen säger att de nya priserna ska gälla från och med årsskiftet, men höjningen har mött stark kritik från flera håll.

– Detta är ett stort svek mot Sveriges bilister att än en gång höja skatten på drivmedel. Socialdemokraterna lovade innan valet att man inte skulle höja drivmedelsskatterna, nu gör man det för andra gången på kort tid. Det tycker vi på Motormännen är fel väg att gå om man vill se hela Sverige leva, säger Fredrik Daveby, vd på Motormännen.

Motormännens pressmeddelande kretsar främst kring bilister, men Daveby pekar ut problematiken med att förutsättningarna för transport runt om i Sverige ser väldigt olika ut. 

– En sådan här höjning drabbar allra mest dem som bor på landsbygden och inte har något alternativ till bilen. Ju längre bort från tunnelbanan man bor, desto hårdare slår regeringens förslag. Men man får heller inte glömma att bilen även är en nödvändighet för många i städerna och de drabbas också av det här orättvisa förslaget, avslutar Fredrik Daveby.

Påverkar skattehöjningen på bensin hur mycket du kör motorcykel?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: