de Puniet tävlade med de här skadorna!

Det var ingen rolig start på säsongen för Suzuki. Alex Lowes hade dominerat i flera dagar men allt fallerade när söndagen kom. Deras andra förare, Randy de Puniet, kraschade tidigare den veckan och kämpade med sina skador.

– Det var en hemsk söndag för mig, jag var i mycket smärta och första racet var en katastrof, berättar de Puniet. Efter sex varv kunde jag inte köra för jag hade smärta överallt, plus armpump, så det var omöjligt att bromsa eller gasa. 

Vilket är rätt förståeligt när man får se de Puniets skador, på Twitter la hans teamchef Paul Denning upp bilden ovan. Efter testkraschen hade de Puniet brutna revben och en minst sagt icke-toalettvänlig bakdel. Trots detta bestämde han sig för att köra racen. I det första racet var han uppe i topp tio när han fick närkontakt med Camier och hamnade utanför banan, där blev slutresultatet 17:e plats. Race två gick det desto bättre.

– Jag var igen orolig över min fysik inför race två men sån tur var hanterade jag det bättre och jag slutade sjua. Fram till mitten av racet var jag bara fyra sekunder från ledningen, men efter det fick jag problem igen, jag försökte hålla en bra rytm och slutade sjua, vilket är ett bra resultat i de här förhållandena. 

Bra kämpat av de Puniet! Förhoppningsvis har han återhämtat sig till nästa deltävling – Thailand den 22 mars.