David Andersson avstängd från racerbanorna maj-juni månad 2011

Bakgrund
Under Pro Superbike deltävlingen 9-10 juli på Falkenbergs Motorbana bestraffades David för fortkörning i depån. Straffet var att starta sist på fredagens race. Vid det tillfället ledde David mästerskapet med tio poäng före Freddy Papunen. David blev förbannad när han fick reda på detta och rusa upp till domartornet för att skälla ut beslutsfattarna. Kort därefter lugnade David ner sig och bad om ursäkt för sitt uppträdande.

Fördjupning: I princip samtliga förare kör någon gång något för fort i depån. David fick statuera exempel. Varning samt böter är det vanligaste tillvägagångssättet.

Under Pro Superbike deltävlingen 13-14 augusti krånglade Davids Kawasaki under de bägge heaten. Plötsligt kunde effekten försvinna och komma tillbaka lika snabbt, David tappade många placeringar men lyckades ta sig i mål. Efter lördagsheatet körde David in i Parc Fermé (man måste parkera tävlingscykeln i Park Fermé efter race) och släppte cykeln samt sparkade den.

David Anderssons mekaniker körde även moped utan hjälm. När David fick reda på detta förbjöd han sina mekaniker att köra mopeden under resten av helgen. Men en anmälan var redan gjord av domare Björn Andersson. David fick senare ett frikännande angående hjälmhistorian.

Konsekvens
Tisdagen efter Pro Superbike-finalen på Mantorp Park, fick David ett samtal. Han fick då reda på att Disciplinnämnden beslutat att förbjuda honom från all form av körning under maj och juni månad 2011. Dagen efter fick han hem det skriftligt.

David fick även samtal från personer inom Svemo som tyckte att Disciplinnämndens beslut och bestraffning var helt felaktigt. Att dessa personer ocskå skulle säga upp sig från sina poster hos Svemo om inte beslutet ändrades.

David Andersson körde hem silvermedaljen i Pro Superbike redan under sin andra säsong i klassen. Under sitt första år blev han mästare i Privatförarcupen.

-Jag anser det mycket viktigt att allt kommer upp till ytan då en stor viktig del inför nästa säsong är att knyta till sig samarbetspartners nu under vintern. Jag är en person som alltid försöker vara ärlig i mitt agerande och vill absolut inte att andra ska uppfatta mig som något annat eller att jag försöker att gömma detta. Jag kommer att överklaga detta till Riksidrottsförbundet där jag hoppas att dom gör en noggrannare bedömning av fallet och jag tror och hoppas på en friande dom eller ett straff som inte skadar mig sportsligt. Om straffet står sig så kommer det att innebära att jag slutar helt med roadracing då jag inte har möjlighet att avstå en halv säsong med allt vad det innebär i förlorade sponsorintäkter och träningsmöjligheter. Jag vill till mina sponsorer och dom som tror på mig och har stöttat mig säga att min målsättning som roadracingförare alltid har varit att uppföra mig på ett sportsmannamässigt gott sätt, säger David Andersson.

I bifogat dokument kan ni läsa allt skriftligt mellan David Andersson och Svemo.
[4507]

Du kan läsa ännu mer om historien på Highsider.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: