Dakar: Sunderland tar ledningen

Sam Sunderland tog sin andra sträckvinst i Dakar den första dagen och demonstrerade direkt att han är en förare att räkna med. Tvåa blev Paolo Goncalves, Honda, och trea Marc Coma, KTM. 

– Jag är en utmanare, men det är bara första dagen. Jag hoppas att jag också är en utmanare i slutet, sa Sunderland efter söndagens sträcka. 

Av 161 startande var det bara en som inte kunde genomföra sträckan. I motorcykelklassen är det fyra svenskar som deltar och bäst placerad just nu är Thomas Berglund på en 43:e plats, elva minuter från Sunderland. Sedan hittar vi bröderna Anders och Mikael Berglund som vi skrev om i X-Bike, de hittar vi på plats 109 respektive 124. Carl Hagenblad befinner sig på plats 133. Annie Seel har bytt till fyra hjul och kör i år i bilklassen, efter sträcka ett är hon på plats 127.

Dagens sträcka kommer se förarna köra från Villa Carlos Paz till San Juan med transport på 107 kilometer och en specialsträcka på 518 kilometer. Nu har förarna tagit sig ut från Buenos Aires och rallyt kan börja på allvar. 

Ovan hittar du en videosummering av första sträcka, för både bilar och motorcyklar.