Dakar 2017 – Sträcka 8

Joan Barreda attackerade redan från start under sträckan från Uyuni till Salta. Han och samtliga Hondaförare satsar nu allt för att jobba ikapp den tidsbestraffning de drog på sig i fredags, hittills har det gått vägen. Sträckan hade kortats 70 kilometer på grund av de stora regnmängderna dagarna innan.
 
Joan Barreda tog sin andra sträckseger framför KTM:s Matthias Walkner som földes av teamkamraten Sam Sunderland. På fjärdeplatsen hittade vi den andra Hondan bland de fem snabbaste förarna på sträcka åtta, Michael Metge, men i totalen är det alltjämt KTM-förarna som regerar.

Husqvarnas Pablo Quintanilla visar att han helt klart är att räkna med genom att hålla fast i sin andraplats men även Yamaha har en chans på topplaceringarna genom den fina insatsen från Adrien van Beveren.
 
Sträcka nio mellan Salta och Chilecito är 977 kilometer lång varav 406 är specialsträcka. Förarna står återigen inför körning i ett krävande ökenlandskap och det gäller nu att få till navigeringen för att inte förlora värdefull tid.