Dakar 2017 – Sträcka 7

Vädret visade sig från en bättre sida när förarna tog sig an sträcka sju mellan La Paz och Uyuni. Men den senaste tidens regn ledde ändå till en halvering av specialsträckan till 160 kilometer.
 
Honda-förarna gjorde sitt bästa för att köra ikapp den timme de fick i bestraffning för tankning på fel plats under fredagen. Den person i Monster Energy Honda-teamet som lyckades bäst med detta var amerikanen Ricky Brabec som tog sin första sträckvinst i rallyt. Ytterligare tre av hans teamkamrater hittades inom topp fyra.
 
Rallyts totala ledare är fortfarande britten och KTM-föraren Sam Sunderland. Han hade problem med att navigera på sträcka sju men körde ändå i mål som tredje snabbaste efter Paulo Gonclaves.
 
Resultat, sträcka sju:
1. BRABEC, Ricky, 9, Monster Energy Honda Team, 2:02’05
2. GONCALVES, Paulo, 17, Monster Energy Honda Team, +1’44
3. SUNDERLAND, Sam, 16, Red Bull KTM Rally Factory Team, +4’43
4. BARREDA, Joan, 11, Monster Energy Honda Team +6’51
5. DE SOULTRAIT, Xavier, 23, Viltais Racing Team HFP (Yamaha), +7’10
 
Sträcka åtta kommer ta förarna från Bolivia till Argentina och färden går från staden Uyuni i utkanten av saltöknen till Salta. Det handlar om totalt 892 kilometer varav 492 är specialsträcka.
 
Totalt sett ligger KTM:s Sam Sunderland fortfarande bäst till med en betryggande ledning över andraplatsens Pablo Quintanilla som kör för Husqvarna. Efter honom hittar vi Adrien van Beveren som kör för Yamaha. De tidsbestraffade Honda-förarna kämpar nu för att inte tappa greppet men den snabbaste av dem, Paulo Gonclaves, hittas först på en åttondeplats.