Dakar 2017 – Sträcka 10

Dagens specialsträcka på 449 kilometer skulle bli en av de besvärligaste för förarna som tampades med temperaturer över 45 grader på färden mellan Chilecito och San Juan. Specialen var delad i två där den första var mer offroadbetonad och den andra en snabbare grusvägsetapp.
 
Husqvarnaföraren Pablo Quintanilla som hade fin andraplats bröt rallyt 400 kilometer in på sträckan efter att han känt sig yr och svimningsfärdig i hettan.
 
Joan Barreda tog sin tredje sträckvinst för Honda i årets Dakar-rally men såg vid ett tillfälle ut att ha tappat navigeringen. Han hjälptes snart på rätt spår av sin teamkamrat Michael Metge och de båda spurtade vidare mot målgången. Dessvärre drog Michael Metge på sig ytterligare en tidsbestraffning efter att han ska missat en så kallad Way point vilket kostade honom förstaplatsen.

Fransmännen och Yamahaförarna Adrien Van Beveren samt Xavier de Soultrait förlorade delar av sin ledning i totalen på den heta sträckan. KTM-förarna fortsätter att prestera stabila resultat och Sam Sunderland håller fortfarande förstaplatsen i totalen följd av teamkamraten Matthias Walkner. Joan Barreda har nu kört upp sig till en femteplats och ser inte ut att ha gett upp striden om topplaceringen.
 
I morgon går färden mellan San Juan och Rio Cuarto, en sträcka på 754 kilometer varav 286 är specialsträcka.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: