Dakar 2009 går i Sydamerika?

Redan i slutet av april kommer ”kompensationsloppet”, Central Europe Rally (CER) att gå av stapeln med start i Budapest i Ungern, och målgången 7 dygn senare blir vid den lika Ungerska Balatonsjön efter en sväng in i Rumänien. Rallyt sträcker över totalt ca 3000km, varav ca 1500km specialsträckor och kommer detta året att vara ett inbjudningsrace, där deltagare som var anmälda till årets Dakar-lopp kommer att ha företräde med anmälningsavgiften på 300€ som enda utgift till tävlingsorganisationen.

CER blir även första loppet i den helt nya Dakar-serien, en serie som är tänkt ska fungera som ett slags kval till det riktiga Dakar-loppet. Den ursprungliga planen var att serien skulle sjösättas först till 2009, men årets händelser snabbade på kvarnhjulen och CER kommer troligtvis att följas upp av en andra deltävling i Spanien och Portugal framåt hösten.

Det ryktas även att 2009 års Dakar kommer att gå i Sydamerika, då organisationen är bestämda att vidmakthålla Dakar-loppets plats i ökenrallykalendern med start i Januari finns inte så många platser där klimat och geografi passar sedan alternativet Afrika lagts i malpåse.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: