Dainese sålt för över en miljard

Dainese är ett av de största märkena när det kommer till personlig utrustning, deras produkter har skyddat förare i generationer – från Giacomo Agostini till Valentino Rossi. Lino Dainese startade företaget 1972 och har arbetat aktivt för att göra det till ett av världens främsta skinnställstillverkare sedan dess. Sedan 2007 äger Dainese hjälmmärket AGV.

Nu säljer Lino en majoritetsandel i företaget till ett riskkapitalbolag, Investcorp, för 130 miljoner euro. Det vill säga 1,2 miljarder svenska kronor. Lino kommer dock behålla en minoritetsandel och han hoppas att den här affären kommer låta honom fokusera på att skapa innovativa produkter istället för att hantera den administrativa sidan. 

– Jag tror att Investcorps erfarenhet, globala närvaro och nätverk kommer hjälpa företagets fortsätta internationella expansion och innovation. Jag tror också att deras stöd kommer låta mig fokusera på min passion, att driva den teknologiska utvecklingen framåt i vårt produktutbud och, speciellt, D-Air-systemet, säger Lino Dainese.