Dags för den nästsista deltävlingen i Pro Superbike, Ring Knutstorp 11-12 september

Nu till helgen hettar det till ordentligt i Pro Superbike. Mästerskapet står mellan två ungdommar, Filip Backlund (108p) och Alexander Lundh (101p), men fortfarande har Freddy Papunen (70p), Andreas Mårtensson (67p) och David ”Svensken” Andersson (66p) en matematisk chans att ta hem Pro Superbike-titeln 2009.

Privatförarcupen ser dock ut att gå hem till Svensken, där har han 41 poängs försprång ner till Petter Jansson med 50 poäng kvar att köra hem som mest under de två kvarvarande racen.

Samtliga topp fem förare i Pro SBK-mästerskapet har en god chans att vinna nu till helgen. Filip Backlund är snabb överallt och kraschade senast från ledning. Alexander Lundh vann ett race ifjol på Ring Knutstorp och stod på pole i våras. Freddy Papunen är alltid snabb på Ring Knutstorp och Svensken vann racet i våras.

Men den stora frågan är om allt kommer att gå rätt till nu till helgen. Med senaste Pro Superbike-racet på Ring Knutstorp i färskt minne som var en riktig skandal! Halvdussinet fordon och dussinet funktionärer på banan som gjorde rent samtidigt som förarna släpptes ut på sighting lap. Petter Jansson klarade sig från personskador med några få centimeter tillgodo. Dessutom asfalteras ett banparti om natten mellan fredag och racedag med otroligt dåligt fäste som följd och kraschfest.

Hyllinge MS (arrangerande klubb), STCC och Svemo har mycket kvar att bevisa. Så håll tummarna att vi får ett rättvist race och må bäste man vinna!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: