Dag 3 i Qatar regnade bort

Regnskurar under dagen omöjliggjorde körning i strålkastarljuset från Losail-banan. Detta på grund av de säkerhetsbestämmelser som finns att inte tillåta körning på delvåt bana. Med mörkret och den starka belysningen var det svårt att se mörkare och blötare fläckar och därmed ökade olycksrisken, vilket var skälet till att ställa in hela träningen.

En av förarna som var missnöjd med att den tredje testdagen regnade bort helt var världsmästaren Marc Marquez. 

– Det är tråkigt att den sista dagen blev inställd på grund av regnet, men jag är ändå nöjd med hur vi presterat hittills inför första tävlingen. Med tiden får vi se hur bra vi kan prestera på de olika banorna, men vi har gjort stora framsteg under vintern, säger Marquez.

Även förarkollegan Dani Pedrosa tyckte att den sista dagen hade behövts för att testa de sista sakerna.

– Olyckligtvis kunde vi inte köra ut på banan idag. Vi hade fortfarande en del kvar att utvärdera inför premiären, men det kunde inte göra sig. Utvecklingen vi gjort under försäsongen har varit positiv och vi har förbättrat hojen varje dag. Nu finns inga mer tillfällen att testa, utan nu är det bara premiären som gäller. Jag är otålig att komma igång och börja tävla, säger Pedrosa.

Tiderna från träningen dagen innan visar på att det kommer att bli tät och spännande racing under säsongen. De fjorton främsta förarna var alla inom en sekund från den snabbaste tiden. 

En sista påminnelse. Glöm inte söndagkväll klockan 22.00 den 29 mars. Då ser vi vilka som gjort sitt jobb bäst under vintertesterna eller om världsmästaren Marquez fortsätter sin dominans.

%d bloggare gillar detta: