Checa väljer MotoGP före Superbike

Enligt motoworld.es har nyblivne Superbike-världsmästaren Carlos Checa bekräftat att han ska agera testförare åt Ducatis MotoGP-team och GP12-hojen. Teamet har bara en dags tillåtet testande kvar och behöver då all hjälp de kan få. Checa som inte har fått en bekräftad styrning för 2012 säger:
– Jag är hos Ducati nu och vi måste bestämma oss för 2012 som vi vet kommer att köras med samma hoj (som i år). Sen får vi se. Faktum är att jag nog kommer att testa tusenkubikaren för Ducati i MotoGP eftersom de inte kan göra så många tester med Valentino och frågade mig ifall jag kunde ställa upp. Jag tror att om jag ska testa en motorcykel kommer det mest troligt bli MotoGP före Superbike. 

Fördelen med att använda Carlos Checa är att han har vana från MotoGP och har varit snabbare med 1198 än Valentino Rossi flera gånger i år. Ducatis ordinarie testförare Vitto Guareschi och Franco Battaini är inte heller lika snabba. Ducati kommer alltså fortsätta att tävla med 1198 och inte nya 1199 Panigale i nästa års Superbike-VM. Den motorcykeln behöver inte heller lika mycket utveckling som den helt nya GP12-hojen. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: