Chaz Davies överkörd av Jonathan Rea

Trots att det var Yamaha-föraren Michael van der Mark som ledde större delen av helgens första Superbike-race slutade det med allt fokus på Ducati-föraren Chaz Davies och Kawasaki-teamets Jonathan Rea.
 
Michael van der Mark hade kört bra hela helgen och efter en fin start hade han ledningen över de annars överlägsna Ducati- och Kawasaki-fabriksförarna. Nederländaren pressade sin maskin hårt och med sju varv kvar råkade han ut för en märklig highsider som krängde av bakdäcket från fälgen, kraschen var ett faktum.
 
Det här skänkte Chaz Davies och Jonathan Rea tillfället att slåss ostört om förstaplatsen. Med bara tre kurvor kvar ledde Ducati-föraren, tätt jagad av Jonathan Rea. Chaz Davies framdäck tappade dock greppet i en otäck lowsider och Jonathan Rea hade ingenstans att ta vägen förutom rakt över honom.
 
Chaz Davies gjorde en första ansats att återuppta racet men hindrade sig och bars sedan ut p bår med smärtor i ryggen. Jonathan Rea körde direkt till olycksplatsen efter målgång och utryckte sedan sin oro för hans medtävlande under en intervju efter racet.
 
Chaz Davies fördes till sjukhus för att undersökas och där konstaterades att han gjorde bäst i att stå över söndagens race. Enligt de senaste uppgifterna ska han ådragit sig en fraktur på en kota i ryggen och han ska även ha skadat en tumme.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: