Casey Stoner förlänger kontraktet med Honda

Stoner som efter säsongen 2012 pensionerade sig från all motorcykelracing vid endast 27 års ålder, har nu förlängt sitt testkontrakt med Honda. Trots sin pensionering så har den talangfulle Stoner fortsatt utveckla MotoGP-hojar för just Honda. Han är en enastående duktig testförare som hans gamla arbetsgivare inte gärna släpper ifrån sig.

Stoner var med och utvecklade bland annat den produktionsracer RCV1000R som privatteamen förfogade över i VM förra säsongen. Nu vill Honda fortsätta köpa hans tjänster för framtiden då enhetselektronik och Michelindäck kommer att implementeras från och med 2016-års säsong.

Honda har stor användning av en förare av denna kaliber som kan pressa MotoGP-racern till det yttersta och finna dess brister, samtidigt som han med sin erfarenhet är duktig på att analysera och berätta vad det är som händer. Han är dessutom en av få förare som kan köra Hondas racerhoj med nuvarande Bridgestonedäck och jämföra dem med Michelins. De kontraktsanställda ordinarie förarna har inte samma möjlighet att under säsong prova annat däcksfabrikat.