Cal: ”Det är katastrof”

Crutchlow har inte haft den starkaste av inledningar på sin säsong. Han startade bra med en sjätteplats på Qatar, men sedan dess har han fått dra sig tillbaka vid varje race. På Jerez skedde det för tredje gången i rad, den här gången på grund av att bromsarna inte fungerade. 

– Jag hade inga bromsar, jag vet inte varför, de fungerade bara inte. Jag gjorde två varv, allt kändes bra, det kändes bättre än det gjort på hela helgen, jag gjorde många omkörningar, många aggressiva omkörningar och jag var på väg till fronten och var nöjd. 

Men ett par varv in slutade alltså bromsarna att fungera, Crutchlow försökte i flera varv få tillbaka bromskraften men flera gånger kom den tillbaka för att lika snabbt försvinna. På väg in i depån höll britten på att köra in i Hernandez för att han bara kunde använda bakbromsen. 

– Det är en komplett katastrof. Jag ser arg ut för att jag är arg. När du kämpar så hårt för att komma tillbaka (efter skada i USA, red. anm), offrar varje timme av ditt liv under två veckor för att ta dig tillbaka, och sedan bara får tre skitvarv. Jag är inte glad. 

Crutchlow utvecklade hur situationen ser ut för Ducati och vilka framsteg de gjort.

– Vi har genomfört ett race, vilket var ett skämt, vi hade till och med ett elproblem i det racet, så situationen är dålig och jag ser inte att vi blir mycket bättre. Avståndet till vinnaren är för långt. Jag förstår inte varför teamet firar så mycket när vi är 20 sekunder från vinnaren. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: