Bygge: Skullmonkee – dansk XJR1300

Den övergripande tanken med Yard Built är att visa vad som går att göra med ”bolt on”-delar, istället för att göra dramatiska ändringar till chassit som att kapa och svetsa. När de nu var danska Wrenchmonkees tur att igen arbeta med Yamaha var det en XJR1300 som gällde.

– Vi arbetade hårt för att se till så att hojen inte fick några radikala designförändringar, utan fokuserade på att lägga till vår stil och siluette utan att kapa eller svetsa, säger Per Nielson på Wrenchmonkees.

Den danska firman inhandlade ett urval av eftermarknadsdelar de tyckte passade ändamålet. Bland annat LSL-clipons, -styrdämpare och -fotpinnar, Biltwell-grepp, en digital hastighetsmätare från MMB, ett Beringer-bromssystem och en Öhlins STX36-bakdämpare.  Men självklart har inte WM kunnat hålla sig ifrån egna skräddarsydda delar och de har bland annat bidragit med styrkronor, motorkåpor, lykta, rensad bakdel och avgassystemet. För dig som äger en XJR1300 finns det nu ett antal av dessa delar att beställa från Wrenchmonkees.