Bra säsongsstart för Bergman och Backlund

På Mugello gick de två första italienska deltävlingarna i helgen, Christoffer Bergman startade i Pole Position i båda racen. Bergman hade många snabba tider, men hade svårt att få däcken att fungera under 14 varv vilket ledde till att han inte kunde slåss om pallplatser. 

Filip Backlunds första tävling gick på Brands Hatch där han kvalade som femma. Redan under första varvet av racet körde Backlund upp sig till andraplats. Under racet följde flera fighter och de sista varven slogs Backlund om förstaplatsen. Backlund slutade sex hundradelar bakom ettan på en andraplats. 

– Att nämnas med respekt redan efter första helgen som ”The Amazing Swede” hade jag inte ens vågat drömma om, skrattar Filip. Klart jag hoppades göra en bra premiär men detta var bättre än bra! Perfekt när nu nästa tävling är redan kommande helg, jag hoppas upprepa bedriften och fortsätta samla bra med poäng till mästerskapet. Det viktiga är att visa att vi inte var en dagslända utan att vi tänker höra hemma i det översta skiktet i mästerskapet.

Nästa race för Bergman är FIM Cup-premiären på Aragon 14/4. Backlunds nästa tävling går på Thruxton redan nästa helg 12-14 april.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: