BMW:s offroadretro Lac Rose

Under den just nu pågående festivalen Wheels and Waves i närheten av Biarritz har BMW passat på att visa upp sitt senaste koncept.
 
Det handlar om ytterligare en variant på den populära R nineT-plattformen. Just den här hojen har byggts med inspiration från den hoj som vann Dakar-rallyt 1985. Namnet Lac Rose anspelar på den röda saltöknen där rallyt en gång gick i mål efter många långa och strapatsfyllda sträckor.
 
Under 80-talet rullade de HPN-trimmade BMW-hojarna i mål som segrare i Dakar rallyt tre gånger på raken. Det är det här både sportiga och äventyrliga arvet som BMW:s designavdelning vill spinna på med detta koncept.
 
BMW menar själva att det här snarare är en cool tillbakalutad och gatorienterad hoj som lånat sin design från tävlingshojarna. Hade målet varit ett annat skulle basen sannolikt varit någon av tillverkarens äventyrsmodeller.
 
Några av nyckelelementen för att skapa rallylooken var den typiska vindavvisaren, runda framlyktan, stora bensintanken och den korta sadeln. Men hojen har även fått längre fjärdingsväg och grovnabbade däck.
 
Det här konceptet skulle kunna förebåda en av de tre kommande nya modellerna i BMW:s Heritage-linje som väntas presenteras senare i år.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: