BMW presenterar sporthoj!

BMW berättar följande om nya K1200S som enligt uppgift skall klara Nürburgrings Nordslinga på 7 minuter och 57 sekunder;

”K 1200 S är konstruerad som en sporthoj och är en egen modell i K-familjen. Den är helt ny och innehåller ett flertal innovationer. K 1200 S erbjuder kvicka köregenskaper såväl som enorm kraft. Vikt/effektförhållandet är helt i nivå med konkurrenternas i sportklassen och ungefär 50 % bättre än för K 1200 RS.

K 1200 S har en tvärmonterad rak fyrcylindrig motor på 1157 cm3 med integrerad växellåda och är unik bland sportmotorcyklar tack vare konceptet med en lättvikts kardandrivning.

Den kraftiga framåtlutningen av cylindrarna (55 grader) möjliggör låg tyngdpunkt, vilket ger förutsättningen för en idealisk viktsfördelning på 50: 50. Motorkonstruktörerna har lyckats bygga en extremt smal maskin, motorns bredd vid vevaxeln är motsvarande den för 600 cm3-maskiner. Detta möjliggör inte bara en låg motorplacering utan ger även motorcykeln en smal och sportig silhuett.

Motorn varvar femsiffrigt och ger en effekt över 160 hk. Givetvis är maskinen utrustad med en trevägskatalysator i enlighet med alla BMW-motorcyklar sedan flera år. Motorn i K 1200 S är av den senaste generationen, baserad på teknologi i den nyligen presenterade R 1200 GS vilket innebär bland annat integrerad knackningskontroll.

K 1200 S har också en avancerad fjädring. Framhjulsupphängningen är revolutionerande: två parallella länkar – utan teleskopgafflar – garanterar känslig respons, precision och är samtidigt styv och håller låg vikt. Fjädringen är världens första elektroniskt justerade som finns i serieproduktion på en mc.

Nya K 1200S är naturligtvis även standardutrustad med den unika BMW Motorrad Integral ABS : delintegrerat utförande. Tillsammans med EVO-bromsarna garanteras kortast möjliga bromssträcka på alla underlag.

Nya K 1200 S presenteras på INTERMOT i München i september och lanseras på marknaden kort därefter. Priset är ännu inte klart. De övriga modellerna i K-serien, K 1200 RS, K 1200 GT och K 1200 LT ingår alla i modellprogrammet för 2005 och framåt.”

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: