BMW på MC Mässan 2017

Moderna retrohojar, eller Heritage, som BMW kallar det fortsätter vara en stark trend som lockar både nya och gamla motorcyklister. I BMW:s monter på MC Mässan ställer de ut fyra av fem modeller på den populära R nineT-plattformen, nyheterna där i år heter Racer, Pure och G/S Urban. Alla utom den sistnämnda finns på plats i Stockholm i helgen.
– Pure och Scrambler är lite mer enkeltutrustade än R nineT Roadster men den som vill kan efterhand utrusta dem med trådekerfälgar och aluminiumtank, säger Linus Lidalen på BMW Motorrad i Sverige.
 
En stor nyhet är den R 1200 GS Rally som BMW lanserar i år. Det är en strippad mer offroadfokuserad R 1200 GS som bland annat får tillverkarens nyutvecklade Autolevel-system för justering av förspänningen.

Alla hojar från BMW är givetvis Euro 4-klassade och när det gäller värstingen S 1000RR och streetfighter S 1000R har tillverkaren lyckats genomföra detta utan avkall på prestanda. Bland många nyehter kan nämnas att samtliga modeller i 800-serien har fått Ride By Wire och stora touringhojen K1600 GT/GTL har numera en elemotor som hjälper dig att backa motorcykeln. Den som vill kan även beskåda den S 1000RR som racerföraren Björn Gunnarsson kommer köra i årets Isle of Man TT i BMW:s monter på mässan.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: