BMW återkallar 122 000 motorcyklar – Uppdaterad 15:50

Uppdatering: Peter Andersson som är servicemarknadschef på BMW Motorrad Sverige kommentar denna nyhet så här;

– De ägare som berörs av den här tekniska aktionen, kommer under vecka 21 att få ett personligt brev av BMW Motorrad, där de ombeds boka en tid för byte av bromsröret. Det finns, som bike.se skrivit, ingen risk för bromsbortfall, inga resor behöver ställas in, men man bör kontrollera bromsvätskenivån regelbundet tills man fått arbetet utfört av en auktoriserad BMW MC verkstad.

– Då säsongen tagit fart på allvar kan det bli långa väntetider på verkstaden för det här jobbet, vilket vi ber alla ha överseende med.
Det är alltså ingen fara att köra vidare, men kontrollera bromsvätskenivån regelbundet, lämpligen vid varje tankning.

– 1006 MC är berörda av aktionen i Sverige.

Här nedan följer den ursprungliga nyheten;

Läckaget kan uppstå till följd av vibrationerna från boxermotorerna på motorcyklar producerade från och med augusti 2006.

Det är fråga om mindre läckage som över tid kan sänka bromsvätskenivån. Det är med andra ord inte fråga om någon direkt risk utan ett problem som kan hållas i schack med hjälp av tätare kontroller av bromsvätskenivån.

Det finns enligt BMW inga rapporter om olyckor till följd av problemet, men det tas på största allvar och de ägare som berörs kommer att konktaktas.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: