Bildspel: Japanska R nineT-byggen

Tidigare i år fick Go Takamine från Brat Style, Kaichiroh Kurosu från Cherrys Company, Shiro Nakajima från 46 Works och Hideya Togashi från HIDE Motorcycle i uppdrag av BMW att bygga sina egna tolkningar av jubileumsretron R nineT. De hade under 200 dagar på sig och nyligen presenterades resultaten på de japanska BMW Motorrad-dagarna. 

Takamines skapelse heter Cyclone och är en tracker som med skaparens egna ord ska kombinera dåtid och nära-framtid i form av en modern motorcykeln med nostalgiskt utseende. Kurosus Highway Fighter är en titt längre in i framtiden och hur en BMW kan se ut om tio år fram. 

Nakajimas ägnar sig åt att bygga perfekta körmaskiner, oavsett om det gäller gata eller bana. Clubman Racer ska inte vara annorlunda och är en något sportigare caféracer. Togashi valde en klassisk sportdesign inspirerad av sjuttiotalets racers och döpte den till Boxer.

– Jag hade höga förväntningar, det här är trots allt fyra av världens bästa byggare, och när det var dags gick jag ner på knä. Vad de har lyckats skapa är helt otroligt. Det är intressant hur varje bygge reflekterar sin skapare, säger en överväldigad Ola Stenegärd. 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: