Bildspel: Digitalt Ducati-bygge

Andreas jobbar på den svenska spelstudion EA DICE i Stockholm, känt för Battlefield-serien, sedan flera år tillbaka. På fritiden fortsätter han låta kreativiteten flöda och skapar digitala fordonsbyggen. Andreas har delat med sig av sin senaste skapelse till oss, en väldigt vacker Ducati-caféracer. 

– I datorn kan jag skapa ”vad som helst” utan att det kostar hutlösa pengar och får på så sätt utlopp för min skaparlust, berättar Andreas.

Ramen har spelutvecklaren hämtat från en Ducati 916 medan motorn är från en 900SS. Andreas har kunnat sy ihop ett bygge med sina favoritkomponenter, exempelvis har bromsar och fjädring har hämtats från Brembos respektive Öhlins katalog, men sadeln och tanken har han själv designat. 

– Målet var en stilren fighter med lite retrokänsla men ändå den moderna touchen. Därav har jag valt det klassiska diamantmönstret på sadeln och Ducatis klassiska racinglogga på tanken. Less is more är filosofin som jag vill ska lysa igenom i alla mina projekt, fortsätter Andreas. 

Men det har tagit sin tid, Andreas säger att över 400 timmar det senaste halvåret har lagts ner på caféracern. I renderingarna till höger kan du se själv vilken otrolig detaljrikedom han har fått till. Man glömmer lätt att det inte är fotografier! Om du vill se byggets utveckling, kolla in Andreas engelska blogg med bilder från de senaste månaderna.