Bilder på MV Agusta F4 RC

Vi har tidigare kunnat skriva om MV Agustas homologeringsmaskin för Superbike – F4 RC. Nu har våra kolleger på Asphalt & Rubber kommit över två bilder, läckta eller släppta med flit, på den ytterst påkostade maskinen.
 
Eftersom årets superbike-reglemente är ännu hårdare kring vad som får modifieras och inte, med syftet göra racehojarna mer standardbetonade, svarar nu fabrikerna med att tillverka så små serier som möjligt med vad som i princip är racemaskiner med regplåt och lysen. F4 RC är ett exempel på detta, andra är Yamaha R1M samt Ducati Panigale R som till i år fick ärva flera delar från förra årets rökare Superleggera.
 
Enligt vad vi erfarit har MV Agusta F4 RC, bestyckad med drösvis av magnesium, kolfiber, titan, helsystem från Termignoni samt givetvis de obligatoriska öhlinarna, pumpa ur sin mustiga 212 hästkrafter. Maximalt vrid är dock ”bara” 111 newtonmeter så vi kan räkna med att det är en varvhungrig maskin som ylar ur de dubbla kolfiberblåsen.
 
Med en torrvikt på 175 kilo och en euro-prislapp på 36900 landar kilopriset på cirka 2000 kronor. Och det är väl inte så farligt, eller?