Bil mot båge – Blir du en bättre förare med rätt fordon?

Du har säkert hamnat i diskussionen själv någon gång: Vilket fordon är egentligen vassast / roligast / tuffast / bäst i största allmänhet? Motorcykel eller bil?

MC-Nytt tänker inte ge svar på de frågorna. Däremot har vi tagit oss an ett annat av världens olösta mysterier, nämligen om det finns fordon som gör dig till en bättre förare än du egentligen är.

Vi gick metodiskt tillväga i vår vetenskapliga iver genom att låta MC-Nytts Henning Svedberg köra bil och biljournalisten Eric Lund köra hoj.

Utgångspunkten var nämligen att Henning hävdade att funnit en hoj som lyfter honom i håret som förare: KTM 990 Adventure. Eric å sin sida har många gånger fått för sig att han är på god väg mot ett kontrakt i rally-VM bakom ratten på Subaru Impreza WRX STi.

Så vad händer man om blandar runt korten och låter hojåkaren köra bil och bildåren köra båge – får de ordning på redskapen och är fordonen till hjälp eller stjälp? MC-Nytt drog till Bergby Motorcenter i Norduppland för att gå till botten med frågan.

Reportaget finner du i senaste MC-Nytt (3.10).

Om du blir mer nyfiken på den rafflande bilen, Subaru Impreza STi, rekommenderar vi att du laddar ned testet från MC-Nytts systertidning Automobil här!
[1042] Klicka påPDF-ikonen!

Automobil lät Subarun gå ett antal ronder mot två andra vassa familjebilar, nämligen Saab 9-3 Aero X (280 hk, fyrhjulsdrift) och Volkswagen Passat R36 (300 hk, fyrhjulsdrift). Bland annat på den läckra racerbanan Rudskogen i Norge.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: