Bike-TV: Provkörning av Metzeler Sportec M5 Interact

Metzeler Sportec M5 Interact är däcket för dig som kör mycket landsväg men som även åker på några bandagar varje år. Sportec M5 Interact ersätter den populära föregångaren Sportec M3 och kommer hamna i samma prisklass. Under utvecklingen av däcket var målet att skapa ett däck som är framställt för dagens motorcyklar och teknologi. Fokus har varit på att framställa ett däck som är säkert, har bra komfort och våtgrepp samt ger köparna många mil för pengarna.

Detta är det första däcket som har fem olika zoner med olika egenskaper. Metzeler har gått sin egen väg och har gjort ett däck med en och samma gummiblandning men med olika hårdhet i stommen. Hårdheten regleras genom att den nollgradiga stålradialbelten tvinnas med olika styrka och ger däcket olika egenskaper. Toppen är hårt tvinnad för att ge stabilitet och lång livslängd. Sidorna har en mjukare hårdhet vilket ger mer grepp och känsla. Däckskanterna har den hårdare stommen för att göra däcket lättsvängt och stabilt vid djupa nerlägg.

Provkörningen erbjöd alla sorters underlag, allt ifrån blöta portugisiska landsvägar till en torr Portimaõ-bana.

-Efter några timmar på landsväg av skiftande karaktär och åtskilliga varv på Portimaõ-banan är jag imponerad av hur stabilt och spårsäkert däcket är. Däcken höll i väldigt bra även vid hård körning på bana och slitaget var minimalt, säger Tobias Petersson.

Läs allt om provkörningen i Bike nummer 5 där vi även har provkört konkurrenternas nyheter samt gjort ett hårt däckstest.

Missa inte däcktestet i Bike 4 med föregångaren Metzeler Sportec M3.
Ute den 16 mars!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: