Bike-teamet och Sverige tvåa i Six-Days!

Första dagen hade Vesa Kytönen motorproblem som sinkade honom så pass att han belastades med tio minuters strafftid. Efter första dagen fann vi Bike teamet på 40 plats i resultatlistan. Fortsättningsvis gick saker och ting lite bättre. Samtliga i laget körde mycket bra och sakta men säkert klev de upp till en 13:e plats dag2. Vidare körde de in på 7:e plats dag3, 3:e plats dag 4, 2:a plats dag5. Den sjätte och avslutande tävlingsdagen gick det mesta ”vår” väg men vi fick ändock ”nöja” oss med silver.
Grattis BIKE-teamet!

SVERIGE SLUTADE TVÅA I SIX-DAYS ENDURO

Det blev en lyckad avslutning för det svenska VM-laget, när årets Six-Days på söndagen avslutades i Tjeckien.

Sedan en av de franska förarna missat i den avslutande motocrosstävlingen, gick Sverige upp till andra plats, dock 24 minuter 49 sekunder efter överlägsna Finland, men till slut 1.13 före Frankrike. Anders Eriksson körde strålande och vann motocrosset i 500 cc-klassen med Andreas Toresson
på fjärde och Björne Carlsson på femte plats. Nicklas Gustafsson slutade trea och Daniel Persson elva i 400 cc-klassens motocrossheat.

Även juniorlaget gick upp en placering och blev sexa, visserligen 29 minuter efter vinnande Frankrike och drygt fem minuter efter femman Tjeckien, men 11 minuter före sjuan Holland.

I klubblagstävlingen låg den svenska militärlaget från SMI MK trea före avslutningsetappen, men tappade i den avslutande motocrosstävlingen och halkade ner ett antal placeringar.