Bike Next Generation

Under året kommer ni läsare få en inblick i vad som händer bakom kulisserna på en roadracingbana. Fyra unga talanger kommer att blogga här på bike.se samt skriva i tidningen om allt som händer i deras karriär. Bike kommer bland annat att hjälpa förarna och deras team att hitta nya vägar för att marknadsföra sig själva samt synas på en gemensam plattform tillsammans med andra unga stjärnskott.

Längst ner hittar du ett smakprov från Alexander Kristiansson där han rapporterar från försäsongsträningen på Valenciabanan.

Talangerna i Bike Next Generation:

Pro Superbike
Namn: Lukas Ockelfelt
Ålder: 19 år
Team: Nylund Racing
Motorcykel: KTM RC8R

Red Bull Rookies Cup, Holländska mästerskapen.
Namn: Alexander Kristiansson
Ålder: 16 år
Team: Redbull KTM, RV-Racing Team
Motorcykel: KTM 125, Honda 125

SuperStock 600 SM/SO
Namn: Eric Lindroth
Ålder: 15 år
Team: Lindroth Racing
Motorcykel: Honda CBR600RR

Honda RR Academy cup
Namn: Jesper Pellijeff
Ålder: 10 år
Team:
Motorcykel: Honda NSF100

Hej!
Har nu testat i två dagar på Valencia med Redbull Rookies Cup. Har inte fått tillgång till internet förens nu.

Första dagens träning började med tekniska problem med motorcyklen, kopplingen slirade på första passet. Vi bytade kopplings lamellerna till andra passet. men det hjälpte inte utan det fortsatte slira.
Dom bytade hela kopplingen till pass 3, då funkade kopplingen bra men då kände jag att det inte var någon effekt i motorn, Det kändes som om jag hade 10 hästkrafter mindre än alla andra. och därför fick jag inte några bra varvtider. Vi gjorde lite justeringar till sista passet, men det hjälpte inte. Mekanikerna kunde inte hitta problemet så det beslutades att jag skulle få en ny motorcykel till andra dagen.

När vi vaknade dag 2 så regnade det för fullt. vilket det gjorde hela dagen, Men problemet med motorcyklen var löst, nu gick den som den skulle :) Men nu fick jag börja om med inställningarna på chassit. Det va svårt att hitta rätt inställningar i regnet och därför gick det inte sådär jättebra.

Idag är det vilodag och vi fortsätter testa imorgon (torsdag) det verkar som det ska bli bra väder på torsdag. Och då ska det laddas :)

Jag berättar mer om hur det gick på torsdag.

MVH Alex

Vem är Sveriges nästa roadracingstjärna?
Kommentera nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: