Bike har provkört Kawasaki Z800

Kawasaki Z750 har varit en guldkalv för Kawasaki sedan den första modellen kom 2004 men nu är det över. Från 2013 tar Z800 över och ska försöka bevara Z750:s position som Europas bäst säljande nakna modell i mellanklassen.

Z800 lanseras som både starkare, med aggressivare design och som mer lättkörd. Håller de vad de lovar? Kommer den nya modellen kunna hävda sig i den allt tuffare klassen?
Ja, det råder inga tvivel om att nya Z800 är en bättre och mer komplett motorcykel än föregångaren Z750 och även Z750R. Motorn har vuxit från 750 till 806 kubik, något som har gjort att antalet hästkragter har ökat från 106 till 113. Kawasaki säger att de har eftersträvat ett mer komplett register där fokus har varit tredelat:
– Stark från botten
– Explosiv topp
– Jämn effektfördelning

Två dagar på den franska och monegaskiska kusten avslöjar att Kawasaki i alla fall har gjort något helt nytt. Z800 upplevs som starkare. Den har explosivitet på topp. Kraften kommer jämnt. Dessutom är den lättkörd. Alla dessa egenskaper är viktiga framgångsfaktorer men det finns också andra. Hur den presterar där får du läsa om i hela provkörningen som finns i Bike 2, ute i butik 3 januari.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: