Besiktningen tvingas betala tillbaka

När Näringsdepartementets jurister reviderade bilprovningens åtagandebeskrivning visade det sig att stöd i lagen saknades för besiktningsplikt av motorcykel.
-Det finns reglemente för hur en mc skall kontrolleras, men inte att de skall kontrolleras, säger Stig Inge på SBP Bromma.
Saken är den att när utförandebeskrivningen författades 1/1 1965 så beskrevs i lagtext hur bilar och MC skulle kontrolleras, vad man missade var i en lagbalksunderordnad paragraf ange alls att motorcyklar skall besiktigas.

-Det här betyder att vi i princip måste återbetala alla besiktningsavgifter ända från 1965. Har du ett ägarbevis för ett fordon kan du vända dig till något av våra kontor och få samtliga utgifter återbetalade, säger en skakad Stig Inge på SBP.

-Även om det är Näringsdepartementets jurister som felformulerat författningen är det vi som tagit ut avgiften som tvingas återbetala. Detta kommer att kunna stjälpa hela vår verksamhet, menar Inge.

Skicka fotokopia på ditt ägarbevis till SBP och få tillbaka de sköna slantar som lagvidrigt uttagits!

Regeringen slog sent på fredagen fast att den nya revisionen är gällande och att alla påannonserade inställelsetider för såväl bilar som mc gäller. För obesiktigade mc i trafik gäller nu ordinarie inställelsetid.

 

(Denna artikel var vårt aprilskämt den 1 april)

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: