Ben Spies byter till MotoGP 2010

Yamaha bekräftar att Ben Spies, som för närvarande ligger tvåa i Superbike VM, kommer att byta till MotoGP 2010 och köra för Tech 3 Yamaha Team.

Texasbon skrev nyligen på ett tvåårskontrakt där planen var att han skulle köra ytterligare ett år i Superbike VM, för att året därefter byta till MotoGP 2011. Nu har Spies och Yamaha bestämt sig för att tidigarelägga överflyttningen.

– Jag vill tacka Yamaha över hela världen för att de tror på mig. De har behandlat mig som en kunglighet. Yamaha tillät mig nyligen att tänka över mitt kontrakt för 2010-2011; jag skrev på för WSBK till 2010 men efter Indy började jag fundera över min ålder och att vänta till 2011. Det här var inget lätt beslut, Yamahas Superbiketeam, speciellt Massimo (Maio) Meregalli har varit fantastisk och det har varit kul att arbeta genom säsongen, sade Ben Spies.

Han fortsatte med att han nu stod inför två utmaningar; att avsluta den pågående säsongen och att flytta målinriktningen till MotoGP.

– Jag är med på utmnaningen, jag hoppas på ett bra år och att jag kan placera mig 6:a till 8:a i racen, med tanke på det talangfulla startfältet.

Vad tror ni om Ben Spies chanser i MotoGP? Kommer han gå samma öde tillmötes som Toseland och åka ut med ändan före?

%d bloggare gillar detta: