Barberá fast för rattfylla

Det sena julfirandet i Spanien slutade med ett gripande för Hector Barberá som kommer att köra för Pramac Ducati i MotoGP 2012. Han hade först åkt med som passagerare i bilen när föraren, Barberás vän, stannades och fick blåsa. Hans utandning visade sig ha 0,6 promille. Gränsen för rattfylla i Spanien går vid 0,25. Polisen föreslog då i stället att MotoGP-stjärnan skulle köra i stället, vilket han gjorde. En stund senare stannades dock bilen igen och denna gången fick Hector Barberá blåsa. Det visade sig att han hade 0,32 promille. 

Barberá twittrade själv om händelsen:

"I lördags kväll firade jag en sista julmiddag med familjen och några vänner som vi senare åkte från i bil. Jag åkte som passagerare med en vän som stannades i en kontroll och blåste över gränsen för vad lagen tillåter. Det var han, inte jag, som hade 0,6 promille. Då, eftersom jag bara hade druckit ett glas alkohol, föreslag polisen att jag skulle köra men jag tog testet och det visade mellan 0,32 och 0,28 promille under 20 minuter.

Jag anser att det var oansvarighet från min sida, även om jag visste att jag inte kände mig påverkad, faktumet att jag gjorde detta och jag vill be om ursäkt till mitt team, mina sponsorer och MotoGP-fansen. Jag garanterar att något liknande aldrig mer kommer att hända. Jag ber om ursäkt."

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: