Banrekord och vinst för Backlund

Silverstone var den elfte och näst sista deltävlingen i den brittiska superstock 1000-serien. Första kvalet var Backlund 1,2 sekund före tvåan på torr bana. Till det andra kvalet justerades inställningarna på Backlunds cykel och det gick snabbare i vissa partier och långsammare i andra, vilket räckte till trea i det passet och tvåa totalt – elva hundradelar från pole. 

Filip tog ledningen direkt i starten av racet. Efter ett varv ledde han med nästan en sekund. Filip slog banrekord flera gånger och låg under det gamla rekordet majoriteten av varven. Backlund kunde ta hem segern med över nio sekunder i marginal till tvåan Hudson Kennaugh. 

– Jag är enormt glad över första segern och sättet jag tog den på, säger Backlund. Det var aldrig något snack och jag malde på i mitt tempo. Det visade ju sig vara banrekordsfart nästan varje varv. Okej, jag såg inte hela tavlan så avståndet bakåt missade jag. Jag ville så gärna vinna så jag vågade inte pruta något, ingen skulle få ta segern ifrån mig på sista varvet den här gången. Nu har jag ett bra grepp om bronset totalt också och det skall bara bli mitt! Självklart har jag nu fått segersmak så en ny på finalen skulle sitta fint. Till slut vill jag tacka teamet, mina sponsorer och alla som hejar på mig.

– Sådana här dagar är helt underbara, säger Filips manager Joakim Wiedesheim. Filip utklassade allt motstånd, ja det var verkligen så. Jag är mycket imponerad av Filips framfart idag, det var helt fantastiskt. Det var största segermarginalen i år och näst efter att vinna mästerskapet så är en bra avslutning på säsongen det viktigaste. Nu blir fokus på att fortsätta tillhöra toppen i finalen men såklart även vid behov köra taktiskt och säkra mästerskapsbronset.

Filip har nu 125 poäng och är trea i mästerskapet. 
1. Hudson Kennaugh 168
2. Adam Jenkinsson 148
3. Filip Backlund 125
4. Victor Cox 107
5. Lee Jackson 106
6. T Aquino 102

Brands Hatch är värd för finalen som går den 18-20 oktober.

%d bloggare gillar detta: