Bäckström till Superstock 600-EM

18-åriga Lukas Bäckström dominerade under 2013 Superstock 600 i både Scandinavian Open och Svenska Mästerskapet. Bäckström tar sig nu an en ny utmaning och kommer som Yamaha-förare delta i Superstock 600-EM med team LBR Veidec Racing. 

Det är en treårig satsning på serien där många unga förare utvecklas och som går tillsammans med Superbike-VM. Redan förra året fick Bäckström känna på serien då han deltog på Albacete, resultatet blev en andraplats i junior-EM.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Lukas. Det är många duktiga förare jag kommer ställas mot men kan jag ta nån poäng mot slutet av säsongen är jag nöjd. Jag är väldigt tacksam till alla som gjort detta möjligt.

Bäckström kommer fortsätta tävla på svensk mark och hoppas försvara sin titel. I mars börjar försäsongsträningen i Spanien, EM-premiären går på Aragon den 13 april. Följ Bäckströms förberedelser på hans blogg här på bike.se. Besökare på MC Mässan kan träffa Bäckström och se hans R6:a i monter F03:34, tillsammans med Scandinavian Open.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: