Backlund vann båda racen i Pro Superbike

Efter kanonloppet som i helgen kördes på Gelleråsen i Karlskoga är mer än hälften av årets deltävlingar i Pro Superbike avklarat. Helgen bjöd på både med- och motgång för Team Cresto Guide Honda.

På fredagens fria träning hade Andreas Mårtensson andra bästa tid och tyckte att körningen stämde bra. Inför fredagens kval gjordes vissa förändringar på hojen vilka tyvärr var till det sämre och Mårtensson fick nöja sig med femte startruta. I det första heatet gjorde Mårtensson en mindre bra start och var sjua in i första sväng. På andra varvet blev han påkörd och kunde med nöd och näppe hålla sig kvar på hjulen. Mårtensson hade då halkat ner till sista plats med 14 sekunder fram till täten. Då var det bara bita i det sura äpplet och påbörja uppkörningen vilken slutade i en åttondeplats och fjärde bästa varvtid.

Fjärde bästa varvtid i fredagens race gjorde att Mårtensson fick starta från första led på lördagen. Mårtensson gjorde en hyfsad start, var femma in i första sväng och fick snart en lucka ner till sjätte man. Papunen, som efter några varv ledde racet, bromsade på sig och halkade långt ner i fältet. Mårtensson körde sedan om både Nicklas Cajback och David Andersson men hann inte riktigt fram till Filip Backlund som knep segern 1.5 sekund före Andreas.

– Helgen började ganska snopet när jag blev påkörd och inte kunde vara med och strida om topplaceringarna igår. En andraplats idag känns dock som plåster på såren och det känns bra att ha plockat in några poäng på ledarna, sade Andreas efter lördagens race.

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: