Backlund klar för British Superbike 2015!

Backlunds framgångar i England började i Superstock-klassen, den under Superbike. Men i slutet av förra säsongen fick svensken chans att köra i British Superbike tillsammans med FFX Yamaha och imponerande vid flera tillfällen. Nu står det klart att Backlund även 2015 kommer att köra i BSB – den här gången en komplett säsong. Filip har skrivit under för Anvil Hire TAG Kawasaki och blir teamkamrat till Richard Cooper och Shaun Winfield. 

– Jag är väldigt glad över att få ansluta mig till Anvil Hire TAG Racing team. De har haft en väldigt imponerande debutsäsong, särskilt med Richard under det första halvåret och jag är säker på att de kommer att vara ännu starkare med den erfarenheten bakom sig, säger Filip.

Vi kunde tidigare rapportera att Backlund flyttar till England för att slippa allt flygpendlande mellan tävlingarna och komma närmare sitt team. Lägenheten ligger vid Burton-on-Trent nära TAG-teamets verkstad och teamägaren Rob Winfield hälsar Filip varmt välkommen.

– Filip är en väldigt lovande och professionell förare. Man vinner inte tävlingar i Superstock 1000 utan att ha en stor talang och han imponerade också när han hoppade på en Yamaha Superbike mot slutet av året ifjol. Han har redan ordnat med en lägenhet i Burton-on-Trent så att han kan vara nära teamets verkstad och vi ser verkligen fram emot att få arbeta med honom under säsongen, säger Rob.

Förra året blev svensken som bäst nia på Assen i BSB. Teamet kommer börja sina tester i mars på Jerez inför första racehelgen på Donington Park den 4-6 april och Filip har målsättningen klar.

– Det var en bra erfarenhet för mig att klassa upp mig till BSB ifjol och den kunskapen kommer att hjälpa mig under min första fulla säsong i klassen. Efter att ha varit baserad i Sverige tidigare så kommer jag och min flickvän att flytta till England i slutet av månaden, vilket kommer att hjälpa mig att fokusera mer på min racing. Vår målsättning är att ta oss till ”The Showdown” i år. Jag tävlar för att vinna och för att placera mig på podiet, som vanligt är det mitt mål, avslutar Filip.