Backlund femma på Knockhill

Av 60 förare kunde Filip kvala in som trea. Topp 9 var inom en halv sekund av varandra och topp 17 inom en sekund.

– Vi ändrade hojen till racet och satte in hårdare fjädrar då jag upplevde att hojen var lite för mjuk i kvalet och jag trodde detta skulle göra mig ännu lite snabbare, berättar Backlund. Det visade sig dock ganska snabbt att det blev lite för hårt och att jag istället blev lite långsammare.

In i första sväng var Backlund tvåa, men efter de inledande varven tappade han till en femteplats. Med halva racet kört såg Filip ut att öka tempot men vid varv 14 rödflaggades racet efter en krasch. 

– Tyvärr fick jag ”fel” folk framför så Jenkinsson och Burns som låg före mig i mästerskapet var också före mig i mål. Det innebär att jag tappar några poäng till dem totalt men behåller min tredjeplats i mästerskapet. Man måste våga för att vinna, denna gång gick vi åt fel håll.

– Jag är ändå nöjd med min insats i racet men trodde jag skulle varit på pallen. Hade vi inte ändrat hade jag nog kunnat klara en tredjeplats men jag vill ju gärna ta min första seger och då kan man inte gå på säkra lösningar i detta tuffa mästerskap.

Totalställning topp 5 

1.        Adam Jenkinsson              91

2.        Joe Burns                          77

3.        Filip Backlund                   60

4.        Hudson Kennaugh             60

5.        Victor Cox                          49Nästa tävling går på Snetterton 5-7 juli.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: