Årets MC-fest! Nära nu!

Massor av Sverigepremiärer av MC, scootrar och mopeder visas på Sveriges största MC-mässa som öppnar den 27 januari på Stockholmsmässan. Här finns allt från lätta till tunga, dyra, billiga, snabba, och pendlarvänliga motorcyklar. Besökarna kommer, oavsett ålder, att hitta sin speciella favorit på mässan. Givetvis finns det även tillbehör som gör resan både roligare, snyggare och säkrare.

På mässans körkortstorg kan besökare utan körkort, oavsett om det gäller moped eller motorcykel, få hjälp att hitta den enklaste och rakaste vägen till ett eget körkort och till en roligare framtid.

Underhållning
MC-mässan kommer att bjuda besökarna på en show med namnkunniga idrottsmän, topprankade inom extremsport som visar sina konster till livemusik.

Hojbyggartraditioner – Builders Trophy
I monter A17:20 på mc-mässan ”På två hjul” 27-30 januari görs årets Builders Trophy upp. Byggteamen kommer arbeta med projekten under mässans öppettider, med undantag för en timmes lunch 12.00 – 13.00.

Du som besökare kan vara med och rösta fram vilken hoj du gillar bäst i årets ” Peoples Choice”! alla som röstar har chans att vinna olja till ett oljebyte (4 liter) från Q8 Oils, vi har 3 utlottningar per dag! Bästa byggteam koras söndag 30/1 kl 13.00 efter jurybedömning ledd av MC-Nytts chefredaktör Manfred Holz.

Byggteam Builders Trophy 2011:

NCCR
"A Chopper from the raceshop"
Vi ska bygga en högprestanda stelbenshoj. Den byggs runt en Buellparts XB12-motor, vad annars? Gaffel, hjul och bromsar i äkta Buellstil. Bygget ska landa på 180 kilo, 100 hästar (125 med lustgas), bra bromsar, 48° nerläggsvinkel, justerbara handtag och grepp… med mera, med mera.

Ramen är den prototyp våra framtida serieproducerade ramkit kommer att bygga på. Materialet är Reynolds 635-rör.

Spinning Wheel
"French Connection"
Motorcykeln blir en Moto Martin med Kawasaki Z1000 motor. Byggd med lite nyare delar och lite äldre delar. Alla delar som kommer användas är begagnade delar från Spinnin´Wheel.

Markland
Vi kommer att bygga om en Harley-Davidson 883/1200 Sportster från en vanlig två-hjulig mc till en trehjulig mc- alltså en trike.
Det kommer bli en komplett ombyggnad inkl. byte av gaffel samt med en helt ny bakvagn med individuell bakhjulsupphängning.

Tumba Gymnasium Speedshop
"Hot rod Honda CB 750"
Vi tänkte stelbensoperera och sänka ganska brutalt. Plocka bort allt "onödigt" samt en matt lack och lite pinstriping. Många bygger Cafestuket men vi vill testa något annat hoppas att det uppskattas.

Är Sverige ett ledande ”byggarland”? Ställ frågan till Arlen Ness, en av de mest framträdande motorcykelpersonligheterna i USA och även internationellt välkänd i MC-kretsar. Arlen besöker MC-mässan tillsammans med sin son Cory och sonson Zach i januari.

Öppettider för besökare
Torsdag och fredag klockan 10-20
lördag  klockan 09-20
söndag  klockan 09-17