Årets intensivaste period är här

Magnus bloggade nyligen om provkörningen av KTM 1290 Super Duke R. Det är ett praktexempel på en av förmånerna med attt jobba på Bike – en bra lansering i ett varmt land med en häftig motorcykel. Men som Magnus skrev är det faktiskt ett jobb och det är inte varje dag kontoret är Ascari Race Resort. Därför tänkte jag blogga om den inte lika glamorösa sidan av jobbet. 

Under vintern arbetar vi väldigt mycket med produktion. Den kommande månaden ligger fokus på en sak – Katalogen. Tidningen där vi samlar alla motorcyklar och mopeder som säljs i Sverige 2014. Mässan EICMA startar femte november och många tillverkare väljer att visa sitt sortiment för 2014 då. Eftersom vi vill vara först ut med det här materialet sätter vi deadline nära inpå EICMA. Konsekvensen blir att vi har strax över en vecka att producera väldigt många sidor på. Kaffemaskinen går på max under den här perioden. Självklart är det mycket arbete även innan – men det här är Hell Week.

Resten av förlaget märker när vi börjar med Katalogen. När man tar klivet in på redaktionen får man en käftsmäll av en tjock odör och alla gardiner är neddragna. Vi är här och jobbar innan alla andra kommer hit och vi är kvar när alla andra går.

Men det spelar ingen roll. För vi älskar motorcyklar. Det är därför vi kan ta oss igenom de intensivaste av arbetsdagar – så länge det finns taurin i våra ådror och motorcyklar att skriva om kommer vi leverera Sveriges bästa motorcykeltidning. 

 

P.s. En fågel kvittrade i mitt öra att en viss chefredaktör ska iväg och provköra en viss BMW med stor motor. Jag är avis. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: