Aprilian som ger dig rysningar!

Shiver handlar inte bara om teknik och prestanda, design, ekonomi och körglädje är minst lika viktigt på den här hojen som även ska vara föredömligt lättkörd.

Shiver 750 har mycket gemensamt med det lugnare syskonet Mana 850 men här är inriktningen betydligt sportigare. En tydligt likhet är ramen, som är en blandning av fackverkskonstruktion i stål och sidoplattor i aluminium,

Vi kan redan nu konstatera modern, ren, sportig och lyckad design som är tydligt influerad av hojar som Yamaha MT-03 och Kawasaki ER6n.
Hur det är med hojens övriga kvaliteter återstår att se, men Aprilia bygger av tradition hojar med trevliga köregenskaper.

Motorn är en helt ny 90-graders V-twin på 750 kubik med fyrventilsteknik, dubbla överliggande kamaxlar och vätskekylning. ”Ride by wire” gör det möjligt att styra insprutningen helt på elektronisk väg. Toppeffekten är 95 hästar vid 9000 varv och det maximala vridmomentet 81 Newton levereras vid 7000. Motorkraft som enligt Aprilia ligger i linje med de fyrcylindriga maskinerna i segmentet.

Torrvikten är 189 kilo. Lådan är manuell med sex växlar. Dubbla 320 millimeters skivor med radiellt monterade 4-kolvsok samt 245 millimeters skiva med 2-kolvsok stoppar framfarten.