Apple snodde anställda från Mission Motorcycles

Motorcykeltillverkaren Mission Motorcycles ansökte efter en längre tids ekonomiska bekymmer om konkurs i höstas.
 
Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att det inte bara var pengabrist som sköt projektet i sank. Apple ska även ha rekryterat flera av tillverkarens experter på teknik för eldrift genom att erbjuda högre löner och säkrare anställningar.
 
Det är inte första gången som Apple anklagas för att dränera mindre företag som sysslar med lösningar för elfordon på expertis. Exempelvis ska batteritillverkaren A123 Systems stämt Apple för att de rekryterat några av företagets toppingenjörer under tvivelaktiga former.
 
Förra chefen för Mission Motorcycles Derek Kaufman säger till Reuters att företaget skulle kunnat överleva de ekonomiska svårigheterna om de fått behålla sina experter.
– Mission hade en fantastisk samling ingenjörer, speciell inom elektrisk framdrift. Apple visste detta, de vill ha den och tog den, säger han.
 
Rekryteringen ska ha skett medan Mission Motorcycles förhandlade med en investerare förra hösten. Just den intressenten backade till sist ur affären efter att två Mission-ingenjörer lämnat företaget för att gå till Apple.
 
Apple ska aldrig försökt köpa hela Mission Motorcycles. Teknikjätten har hittills inte gått ut offentligt med att de arbetar med att utveckla ett elfordon.
 
Missions konkursbo förvaltas nu av huvudägaren Infield Capital. De förhandlar nu med intresenter som kan tänka sig att köpa exempelvis Missions Motorcycles patent och batteri laboratorium.
 
Diskutera: Tror du att Mission överlevt om de fått behålla sina ingenjörer?