Althea och Ducati går skilda vägar

Enligt Moto.it så kommer Carlos Checa vara kvar hos Ducati Corse med Ducatis 1199 Panigale, men utan att ha ett team bakom honom. Althea Racing kommer ta med sig Davide Giugliano men kommer behöva söka efter ett nytt märke. 

Teamchef Genesio Bevilacqua har sagt att Ducati var villiga att ge lika lite support under 2013 som man gjorde under 2012. 

Italienska medier rapporterar om rykten kring Panigalen och att den inte ska vara helt redo för racing än. Panigale RS13 ska behöva rejäla summor pengar och resurser för att kunna bli en vinnare och Althea Racing var inte redo att göra allt arbete medan Ducati får all belöning av att ha en vinnade modell. 

Frågan är om vi får se Ducati i World Superbike överhuvudtaget nästa år. World Superbike kan komma att röra sig närmare mot Superstock-reglementet till 2014 års säsong och det verkar vara därför som Ducati och dess nya ägare Audi är osäkra på om det är värt att pumpa in en massa pengar för enbart ett år. Även fast en stor del av kunskapen som kommer från en säsong med modellen skulle gå att återanvända så skulle en stor del av det dyra och nyutvecklade materialet inte gå att använda på grund av det förenklade reglementet. 

Carlos Checa och Althea Racing har tidigare hotat om att hoppa av WSBK då dom ansåg att reglerna var oschyssta och missgynade Ducatis 1098R.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: