Allt om Valencias GP

Den första fria träningen börjar idag klockan 09.55, men redan på torsdagens presskonferens började helgens dramatik. Rossi överraskade alla när han tillkännagav att han och Jeremy Burgess går skilda vägar. Burgess har länge varit Rossis teamchef och tillsammans har de vunnit hela sju GP-titlar. 

– Jag har bestämt att jag behöver ändra någonting till nästa år för att hitta ny motivation och öka min nivå, min fart. Så det här kommer bli mitt sista race tillsammans med Jeremy, sa Rossi på presskonferensen. 

Men allas blickar är riktade på Márquez och Lorenzo. Mästerskapet fick en rejäl vändning efter att Márquez svartflaggades på Philip Island och efter Motegi leder Márquez bara med 13 poäng. Med endast ett race kvar kan det gå åt båda hållen. Det har tidigare pratats om att Lorenzos strategi kan bli att ta ledningen i första kurvan och sedan hålla nere tempot för att de bakom ska sätta press på Márquez. Men Lorenzo själv säger att det bara finns en strategi.

– Jag tror att den bästa strategin är att försöka vinna racet. Det är allt. Det är det enda jag kan göra, säger Lorenzo. 

Skulle Lorenzo vinna racet behöver Márquez bli fyra eller bättre. Kommer Lorenzo tvåa behöver Márquez bli åtta eller bättre. Kommer Lorenzo trea behöver Márquez bli tolva eller bättre. Kommer Lorenzo fyra behöver Márquez bli femtonde eller bättre. Kommer Lorenzo inte med i topp fyra spelar det ingen roll vart Márquez placerar sig. 

Tiderna för söndagens race hittar du till höger, där hittar du också ett bildspel på den produktionsracer Honda presenterade igår ämnade för den öppna klassen (nya CRT). 

Vem tror du tar hem årets mästerskap? Kommentera nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: