Allt om Japans GP

Det är tidig väckning som gäller på söndag, klockan sex svensk tid går starten i MotoGP. Motegi är hållplatsen och trots dramatiken på Philip Island förra helgen har Márquez en hand på kronan. Motegi är en "Honda-bana" inte bara för att Honda byggt den, utan även för att den lämpar sig deras cyklar bättre än Yamahas. Rookien leder för närvarande med 18 poäng över Jorge Lorenzo (43 poäng innan Australiens GP) och vill han ta titeln i Japan behöver han leda med 25 poäng efter målgång. 

Men det finns ett par saker som talar emot Márquez och än är det långt ifrån över. Lorenzo har sagt att han inte har något att förlora längre och är villig att ta mer risker. Till sin hjälp kommer Lorenzo inte bara ha Rossi utan även wildcardet Nakasuga som kom tvåa på Valencias GP förra året. Nakasuga var wildcard även då och kunde ta andraplatsen efter ett blött och tufft race. Nu är han tillbaka och då det ser ut att bli blött på söndag, goda nyheter för Ducati och Yamaha, kan han ha en avgörande roll. 

Yamaha har pressat tävlingsledningen på att Márquez ska bestraffas för kontakten som uppstod mellan han och Lorenzo på Philip Island efter Márquez hojbyte. Det skulle vara ett hårt slag mot Márquez om han fick ytterligare straffpoäng, vilket skulle placera honom längst bak på gridden vid söndagens race. Dock har inte tävlingsledningen kallat in några förare på förhör så det verkar inte aktuellt. 

Till höger hittar du schema för helgen. Vem tror du tar hem racet? Kommentera nedan!