Allt om Australiens GP

Márquez leder för närvarande mästerskapet med 43 poäng. Tar han vinsten och Lorenzo kommer trea eller sämre är Márquez den första på över 30 år att ta titeln under sitt rookieår. Men mästerskapet är inte det enda han leder, även i det nya straffsystemet ligger Márquez i topp med tre poäng. Systemet infördes inför den här säsongen och vid fyra straffpoäng måste man starta sist på gridden. 

På Silverstone fick Márquez två straffpoäng på grund av en krasch under gulflagg som kunde fått mycket värre konsekvenser. Tävlingsledningen gav honom sedan ett straffpoäng efter kontakten med Pedrosa på Aragon. Detta med förhoppningen att rookien skulle bli medveten om det annalkande straffet och köra med mer marginal. 

 

Efter de två första träningarna på banan ligger Lorenzo i topp. Det här är dock ytterligare en av de banor som Lorenzo aldrig vunnit på, Stoner dominerade banan under sina år i MotoGP och har för övrigt blivit utsedd till en MotoGP Legend. Bautista och Pedrosa utgör resterande topp tre. 

På fjärde snabbaste tid hittar vi Rossi som har klagat på problem under inbromsning de senaste racen. Philip Island är en av de snabbaste banorna där bromsarna inte spelar lika stor roll, kanske kan Rossi hitta ett högre tempo här. Stefan Bradl skadade foten förra helgen men testade ändå att köra under träningen. Bradl fick aldrig upp tempot och kommer att avstå helgens race med förhoppningen att vara 100 procent till Japan. 

Schemat för söndagen hittar du till höger, det är tidig väckning som gäller. Vem tror du tar hem racet? Kommentera nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: