Alex Márquez tog hem Moto3-mästerskapet

Elva poäng skiljde Jack Miller från Alex Márquez inför det sista racet. Båda stod på i det främsta startledet och när lamporna släcktes var det Miller som sprang iväg med ledningen. Om Miller tog hem vinsten behövde han att Márquez skulle vara minst fyra för att ta ikapp poängen och vinna mästerskapet.

Miller gjorde ett av sitt livs bästa race. I ledningen sänkte han flera gånger farten marginellt för att klumpa ihop gruppen bakom honom och göra det svårare för Márquez. Mycket närkontakt och hårda omkörningar skedde under racet och både Márquez och Miller föll genom ordningen flera gånger. Båda lyckades dock kämpa sig upp igen, medan Miller alltid lyckades ta sig tillbaka till förstaplatsen var Márquez mer avvaktande och körde säkrare. 

Med ett varv kvar var Miller i ledningen och Márquez på tredjeplats. Bakom honom låg Danny Kent, en god vän till Miller som försökte köra ikapp och om Márquez och ge Miller mästerskapet. Men i en av de sista kurvorna kom Kent brett och förlorade den chansen. Márquez gick i mål som trea och tog därmed hem titeln – tillsammans med brodern Marc Márquez är de de första bröderna någonsin som tar hem varsitt GP-mästerskap.