Alex Lundh tolva på Brno

Racet flaggades av efter 15 varv då danske Robbin Harms motor sprängts och spritt olja på banan. Det återstod då tre varv när Alexander Lundh låg tolva. Det blev då hans slutresultat. Vann gjorde britten Gino Rea före franske Fabien Foret. Chaz Davies som leder totalställningen blev trea.

Problemet under helgens race var däcktemperaturen som skenade då asfalten på banan höll 57 grader.

– Jag har blandade känslor efter dagens lopp, visst en 12:e plats är inte helt kass men jag kan så mycket mer om vi bara får till allting. Från morgon till race när banan blir riktigt varm känns cykeln helt annorlunda att köra och inte alls som jag vill. Detta är något vi måste komma på vad vi ska göra med setupen när det är riktigt varmt för att få däcken att funka bättre, säger Alexander Lundh.

Lundh ligger nu på 16:e plats totalt.