Albin vann Novemberkåsan 2017

Årets Novemberkåsa gjorde sannerligen skäl för benämningen som Världens tuffaste endurotävling. Förarna hade en synnerligen tuff bana att bemästra. Eftersom det regnat mycket och dessutom var plusgrader så blev det så klart extremt lerigt. Under natten beslöt tävlingsledningen därför att stryka den sista sträckan för att inte förarna skulle tvingas tävla dygnet runt. Men den svåra banan gjorde också att startfältet tunnades ut snabbt. Av 160 till start var det endast 90 som fullföljde den första sträckan på nattvarvet. 

För er som inte varit och sett tävlingen kör förarna alltså fyra specialsträckor på dagen, på natten körs samma sträckor två gånger. Totalt 13 sträckor.

 

Albin Elowson kopplade snabbt grepp om loppet, tätt följd av Joakim Ljunggren som tyckte att det flöt på bra. Han tog inte ut sig, hade aldrig hög puls. Han visste att det var senare på natten som loppet avgörs. Men på den sjunde sträckan fick han problem med sin motorcykel som stannade. Han fick igång den men då dog den igen och slutligen var det bara att kasta in handduken. 
 

Istället var det då i toppen Albin som följdes åt av Kevin Olsen, Anton Sandstedt, Anton Nord och Calle Bjerkert. Med i toppen på flera sträckor var också Viktor Broström som gjorde en riktigt vass tävling. Tyvärr hade Viktor ett rejält problem på den första sträckan med sin kedjestyrare och det kostade många minuter. Med i toppen fanns också Richard Alun som verkligen fått upp farten rejält i år. Tyvärr fick Bjerkert en skada då han vred knäet illa under en sträcka och fick utgå. 

Albin hade efter åtta sträckor skaffat sig en betryggande ledning, med 25 minuter till godo mot Kevin Olsen, som också körde grymt stabilt. Men på den tolfte sträckan kastades resultaten om. Både Albin och Kevin hade problem och istället var det Anton Nord och Richard Alun som var snabbast. Anton gick i samband med det om Kevin i sammandraget om andraplatsen, vilket han också kunde hålla ända in i mål. 

Stort grattis till Albin Elowson som kunde hålla ihop hela tävlingen ända in i mål. Kevin Olsen tog segern i Junior-klassen och Richard Alun i Senior.

Men med tanke på hur tuff tävlingen var känns det som att alla som tog sig i mål är segrare. Robert Forsell var sist i mål inom respittiden på en hedrande 18e plats, ytterligare fyra förare tog sig mål men tyvärr inte inom respittiden. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: