AJP:s nya äventyrare till Sverige 2016

Portugisiska motorcykeltillverkaren AJP har byggt hojar för enduro och offroad sedan 1987. Från och med nästa år kommer fyra av deras modeller finnas att köpa på den svenska marknaden.
 
Bland dessa hittar vi den smidiga äventyrshojen PR7. Grunden är en ram av stål och aluminium där delar av konstruktionen rymmer hojens oljetank. Motorn är en vätskekyld 600-kubikare från SWM med överliggande kamaxel, fyra ventiler per cylinder och bränsleinsprutining.
 
Chassi är konstruerat för att bära förare och packning på eländigare vägar och stigar. Bak sitter en Sachs dämpare och fram hittar vi en 48 millimeters framgaffel av hittills okänt märke. Slaglängden är 300 millimeter fram och 280 millimeter bak, båda stötdämparna är fullt justerbara.
 
Bromsarna består av tvåkolvsok med en 300 millimeter stor bromsskiva fram och enkolvsok med bromsskiva på 240 millimeter bak. PR7 har ingen ABS men enligt uppgift ska den ändå klara sig förbi framtida krav på detta genom att modellen inte är godkänd att skjutsa på.
 
Tanken rymmer 17 liter vilket borgar för en skaplig räckvidd. Fulltankad ska AJP PR7 väga 165 kilo. Motorcyklarna kommer finnas att köpa i Sverige från och med i september nästa år.
 
Diskutera: Vad tror du om konkurrenskraften hos AJP PR7 i lilla äventyrsklassen?