200:e GP-starten för Hayden

Nicky Hayden, 33 år, är den näst äldsta i MotoGP-serien, bara Vale Rossi är äldre. Amerikanen gör sin 200:e start i MotoGP nu till helgen på hemmaplan i Austin, Texas. Bägge dessa veteraner har en gemensam nämnare, att de älskar det de gör. De brinner fortfarande för racingen och passionen för hojar.

Hayden debuterade 2003 med Repsol Honda, vann sitt första race 2005 och besegrade självaste Rossi 2006 och blev världsmästare det året. Under 800-eran dalade Haydens karriär då han aldrig riktigt gillade köra de mindre maskinerna. Från 2009 och fem år framåt kämpade han hos Ducati, med endast tre pallplatser som främsta resultat.

Sedan 2014 tävlar han för Honda igen tillsammans med team Aspar Racing på en Honda RC213V-RS, den produktionsmotorcykel som Honda säljer till teamen. I år är Nicky i bättre form än någonsin tidigare och fortfarande precis lika hungrig efter framgångar. 

– Vi kämpar på med elektroniken och gör ständiga framsteg med hojen, säger Nicky. Det är mitt hemmarace i Austin och det vi lärde oss från tävlingen i Qatar har vi med oss till USA och förhoppningsvis hjälper det oss till en bättre placering.